dimecres, 1 de desembre del 2010

L'equip taronja "Cuida Campclar"

L’educació ambiental en els últims anys s’ha posat molt de moda, i és que hem descobert que això de viure amb tants luxes i impulsos consumistes constants genera molts residus. La majoria dels productes que portem cap a casa venen embolicats amb plàstic ja sigui embalat o en bosses. La famosa proposta de les 3R que va popularitzar Greenpeace promovent la reducció, reutilització i reciclatge dels productes que es consumeixen és una iniciativa que fa anys que s’ensenya a les escoles i instituts. Les institucions públiques també vetllen per promoure l’educació ambiental dels ciutadans, el que es busca és canviar els hàbits de consum i gestió de residus de les persones.


Una iniciativa local que està tenint molt d’èxit és el projecte Cuida Campclar emmarcat dins del Pla Integral de Campclar (promogut per l’Ajuntament de Tarragona) amb l’objectiu de promoure l’educació ambiental i el civisme al barri. Durant el gener d’aquest any es va dur a terme un curs on veïns i veïnes del barri tenien la possibilitat de formar-se com educadors ambientals i obtenir un títol. De tots els participants es van contractar cinc persones encarregades de dur a terme aquesta campanya.


Un cop consolidats com equip van començar a deixar-se veure pel barri observant l’estat dels contenidors i carrers. Anaven (i van) vestits amb una indumentària identificativa, una armilla taronja amb el lema Cuida Campclar a l’esquena d’aquesta manera els veïns i veïnes d’aquest barri van començar a relacionar els educadors amb un color. Amb el temps la gent ja els coneix i sap què fan.

Durant el mes de novembre són moltes les activitats d’educació ambiental que s’han dut a terme per escoles i carrers així com tallers de creació sostenible. Exemples d’això són pulseres amb xapes de refrescos o ganxet amb bosses de plàstic, entre d’altres. Del 20 al 28 de novembre ha sigut la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i s’han dut a terme diverses activitats en varis punts del barri.


Informacions relacionades:


  • El Mercat de Bescanvi va tenir lloc el passat 23 d'octubre, es van poder intercanviar diversos objectes. Va tenir una molt bona participació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada