diumenge, 14 de novembre del 2010

Xarxa i TIC a l’abast de tots els tarragonins i tarragonines

Educació és formació i aprenentatge i no només es rep als centres educatius. Al nostre entorn més immediat també tenim ofertes,i sovint ni ho sabem. Des del passat mes d’octubre s’han posat en marxa els cursos de la xarxa de telecentres. Es tracta d’espais públics situats en centres cívics, associacions de veïns, etc que disposen d’equipaments informàtics per connectar-se a Internet gratuïtament i aprendre a utilitzar les TIC.

Avui en dia les noves tecnologies s’han apoderat completament de les nostres vides, la nostra rutina diària és consultar el correu, el facebook, el twitter, el diari o altres pàgines al menys 3 o 4 vegades al dia i ens sembla quasi impossible que hi hagi qui no ho faci. Però què passa amb tots aquells pels que l’ordinador és un invent amb moltes tecles i complicat d’utilitzar, o els que pel motiu que sigui no hi tenen accés?

Fa temps que es parla de la famosa fractura digital i poc a poc des de les institucions s’intenten idear i impulsar accions que redueixin aquesta fractura i no es faci més gran. Aquests telecentres posen a l’abast de qualsevol ciutadà tarragoní major d’edat les noves tecnologies i les seves aplicacions. Els cursos es realitzen amb programari lliure i són gratuïts i guiats. Iniciatives com aquesta són importants, ja que a vegades oblidem que no tothom ha nascut amb un ordinador sota el braç.


Adreces d'interès:

Telecentres de la ciutat de Tarragona:

http://www.tarragona.cat/lajuntament/conselleries/comunicacio/telecentres/formacio/horaris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada